lördag 21 december 2019

lördag 2 november 2019

lördag 19 oktober 2019

Västerås

Eftersom jag pluggar på högskolan i Västerås under höstterminen 2019, har jag rest från Nälden till Västerås ett antal gånger nu.

Jag hamnade nästan i chocktillstånd första resan till Västerås i september. Jag valde att åka tåg. Ju längre söderut tåget gick, desto stökigare blev det omkring mig.

Till att börja med är ju Västerås bitvis en väldig vacker stad, som var varmare och somrigare än Östersund. Jag satt vid Svartån utanför Västerås slott och njöt av utsikten. Allt såg så pittoreskt ut. Den gröna parken var väldigt fin. Men det kändes ändå mörkt och lite hotfullt där nu. Man kunde bitvis knappt se att man var i Sverige när man gick på stadsgatorna i närheten av Västerås slott. En halalbutik, och kvinnor med täckt hår var det första jag såg. Jag mötte män som gick på droger, som stirrade tomt med dimmig blick. Överallt var det oro och mörker i luften.

Alla våldtäkter som sker i Västerås är en makaber läsning. Googlar man, ser man att Västerås är drabbat av tidernas våldtäktsvåg.

Jag övernattade hos min vän Anna, som bor centralt vid torget i Västerås. Hon hämtade mig vid bussen med en stor tränad vakthund, så att jag skulle slippa gå själv genom parken sent på kvällen. Risken att bli rånad är stor. Folk rånas hela tiden i Västerås.

På natten, är det mest arabiska man hör där på torget. Otrygghet, bilbränder och grova våldsbrott är nu vad Västerås blivit känt för. Och jag förstår inte vad som driver våra ledare till att skapa denna tröstlösa slum.

Jag är bedrövad.

/ Jonas Karlsson


Ritalin

Här är ett blogginlägg från bloggen "Andlig Inspiration". Författare: Birgitta Öz
https://andliginspiration.wordpress.com/2019/10/18/ritalin/