söndag 4 november 2018

Andlig upplysning vs Politisk korrekthet (Jonas Karlsson)

På bilden ser ni boken "Tredje ögat och kundalini", skriven av B.S. Goel. Det här är den enda bok jag orkat läsa fyra gånger. Och den är inte precis lättläst.

En indisk intellektuell kommunist vid namn Goel drabbas av psykiskt sammanbrott, och kundalinikraften väcks till liv. Han mår skitdåligt, och varken psykiatriker eller erkända indiska yogis förstår något, eftersom Goel varken är tokig eller normal. Han släpar sig till jobbet och med tiden tar andra andliga personer avstånd från honom, då han pratar på sitt eget sätt om andlighet. Goels humör växlar mellan himmel och helvete. I åratal.

Sedan blir boken intressant då hans egoistiska ego och gamla personlighet bryts ner totalt. Han sitter mest och mediterar och ser inom sig hur banden till folk klipps av. Han tappar intresset för sociala spelregler och alla på hans jobb blir arga för att han saknar vett och etikett. Men med tiden blir han otroligt karismatisk och folk med sorger och bekymmer börja söka sig till honom.

Tillslut är hans välbefinnande så oändligt stort att sorger och bekymmer tycks vara något oviktigt långt bort i fjärran. Cirka sju år av gråt och våldsamma humörsväxlingar har rensat bort alla bekymmer ur hans medvetande.

Folk upptäcker att han är upplyst. Och börjar fjäska för honom. Nu bodde Goel i Indien, där det mitt i all misär finns en respekt för visdom, även om yogis började bli ovanliga redan då, kring 1980.
Att vara upplyst är dock inget drogliknande skygglappstillstånd, utan han kunde börja hjälpa folk med vanliga men svåra problem. Om de nu ville ha hjälp. Take it or leave it. Han var inte ute efter applåder. Han var tillslut fri från sorger, men även från behovet av yttre bekräftelse.

Jag har sett honom på video. Men han var inte så värst underhållande på det planet. Det han sa på videon var att folk ägnar 90 % av sin vakna tid åt att hata andra människor för vad de säger och gör. Hahaha.

En orgelelev jag hade var lärjunge till Goel, och eleven sa att Goel hade en karisma som inte var av denna världen. Dock var Goel inte social. Inget onödigt prat.

Mer underhållande var zenmästaren Osho, också indier, som berättade att hans meditationer i barndomen mycket gick ut på att ligga och stirra i taket och ha det så tråkigt som möjligt. Kan man inte acceptera hur oändligt tråkig man är inombords, så kan man ju aldrig bli kvitt sin egen skugga av inre misär. Osho mediterade istället för att sparka boll och annat. Redan när han var barn.
Jag har aldrig varit intresserad av yoga och kundalini, men har mediterat på andra sätt i 27 år. Man behöver egentligen bara ligga i badkaret och känna vad man känner.

Folk låtsas ju oftast att de inte känner vad de känner. Sedan blir folk irriterade om man känner vad man känner. Är man dessutom svensk så vill man ju inte göra andra arga. Det är väl det svenskar ägnar 90 % av sin vakna tid åt. Att inte reta upp andra.

När jag var ung och 21 år, så for jag till Indien och mediterade i sex månader. Det var inte så lätt. Ibland var det outhärdligt att sitta still i timmar. Ofta så kom italienska tjejer och började pussa på mig när jag satt där och skulle meditera. De tyckte att jag såg så hjälplös ut.
Fotot togs i Poona Indien, 1992.

Vad är det för poäng med att bli upplyst då? Förutom att man blir lycklig själv? Jo, kärleken förenas med visdom. Man kan då skapa en bättre värld för alla. Tänk er en kirurg som är otroligt kärleksfull, men gör fel. Då dör patienten. Man måste veta vad man gör.

Dalai Lama är också en slags upplyst man. Han besitter stor kärlek och visdom. Jag önskar att Dalai Lama fick hjälpa vårt land på fötter. Han har mer att säga än han sagt i tv. De få sekunder tv nu visade. Tyvärr har han väl andra livsuppgifter än att rädda oss.

Sverige behöver hjälp. Vi sitter i skiten nu. Tyvärr vill våra styrande politiker inte lyssna på dem som har lösningar.

Det finns ingen upplyst man eller kvinna som kan göra annat än att tycka synd om Sverige. Landet som saknar förmåga att hjälpa. På rätt sätt. Sverige sjunker nu.

Även den så kallade New Age-vågen har svepts med i den politiskt korrekta andan som snart tagit död på Sverige. Kanske för att det är enklare att lägga lite tarotkort och undra när den rätta ska dyka upp, än att sitta still och konfrontera sitt eget inre mörker. Eller så har man vuxit upp i ett tryggt hem och blivit naiv.

De politiskt korrekta budskapen är ju skenbart goda, och påminner mycket om ytlig New Age. Ytliga budskap passar ju ytliga människor. Speciellt när man tillsammans med SVT, statsministern, och Malena Ernman utmålar Djävulen på väggen, på ett pedagogiskt sätt. Åkesson och Trump är ondskan. Som motvikt till denna påstådda ondska kan pk-propagandan erbjuda öppna gränser och kärlek. Medan pistolkulor viner i Göteborg, Malmö och Uppsala.

Är man inte intresserad av meditation eller Dalai Lama, så räcker det långt med sunt förnuft.



Det står i Aftonbladet (Jonas Karlsson)

Vi kör en långsam repris på enkel svenska. Så att alla kan hänga med.

1) Regeringen importerar våld från länder där folk är vana vid att använda våld.
2) Det blir otryggt i ghetton. Gruppvåldtäkter, rån, stenkastning och huvaligen och jämmerdal.
3) Folk känner panik, oro, ångest och maktlöshet. De klagar högljutt.
4) De som inte själva råkat ut för stöket, eller som bor bättre till, blir sura på dem som klagar och kallar dem för nazister.
5) Nu kan man jaga "nazisterna". Med medias hjälp.
6) De som blir kallade för nazister blir arga och säger: "Vi är inte alls nazister. Vi vill få bort våldet i ghetton".
7) De som jagar nazister säger: "Ni är visst nazister. Det står i Aftonbladet."


HEJA SVERIGE!

Cyanidkapslar av regeringen (Jonas Karlsson)



Först är allting normalt. Sedan blir svenskarna sinnessjuka och skriker att nazismen kommer tillbaka om vi inte förvandlar varje bostadsområde till ett ghetto. Därefter mörklägger man en massa våld och låtsas att vi alltid haft knivmord på Frösön och våldtäkter i Badhusparken inne i Östersund. Sedan utförsäkras en massa sjukskrivna svenskar och vi får uteliggare överallt.

Sedan menar man att det är brunskjortenazister som försöker stoppa våldtäkter och bilbränder. Det kan hä...ndelsevis inte vara så att man vill stoppa våldet, eftersom man vill få en bättre värld? Innan det gått så långt att det är för sent. Och på dagis kör man med genuspedagogik. Och på skolgårdar skjuts det med automatvapen.

När folk blir överkörda med lastbilar gör man Stå Upp-komik om att inte vara rädda.
När Dalai Lama säger att flyktingarna måste åka hem och bygga upp sina hemländer, skyller SVT på att Dalai Lama har jetlag. Sedan förbjuder man kyrkklockor och tillåter böneutrop. Härligt.

Varför får vi inte cyanidkapslar av regeringen, så kan vi gå under fortare?

Det festliga är att de som verkligen är rädda för våld och lever skyddat och med skygglappar därtill, och som gillar att gulla med ungar och hundvalpar, överlämnar ett rent Helvete till sina barn. Och hundar. När partyt är över kommer baksmällan liksom.

/ Jonas Karlsson

lördag 3 november 2018

Sverige sjunker (Jonas Karlsson)



Sverige fortsätter sjunka. Vansinnet är snart fullbordat. Ett utrotningsläger för svenskar.
Pengarna som sjukskrivna ska ha är ofta slut. Svenska sjuka människor utförsäkras och hamnar på gatan. Pengarna - hundratals miljarder - har gått åt till asylinvandring. Vi får inte prata om vart pengarna tagit vägen. De som slås ut slås ut. Det är otäckt.

Tjejer gruppvåldtas allt oftare och mer brutalt. Vi får inte prata om vem som våldtog, eller hur tjejerna mår. Tjejerna offras. Det är otäckt.

Det är inte längre tillräckligt oroligt i Somalia för att de som bor där ska behöva asyl. Nu är de här och få är i arbete. De lever såklart på våra skattepengar. Det är inte en fråga om flyktinghjälp. Det är en fråga om folkombyte.

Om man verkligen vill skapa en bättre värld, ska flyktingar som fått asyl och fristad, sedan återvända och bygga upp sina hemländer. Men det handlar inte om att skapa en bättre värld. Det handlar inte om att rädda kvinnor och barn från krigshärdar. Det handlar om att vi ger asyl till dem som varit tillräckligt starka och rika att ta sig ända hit.

Det handlar om att framtvinga en stor, snabb invandring, och att blanda kulturer tills både ekonomi och säkerhet är körd i botten. Varför man gör det vet ingen. För det är ju det minst effektiva sättet att rädda folk.

Det enda argument man har är att skrika "rasist" till den som ser att alltihop är ett dysfunktionellt vansinne.

Socialdemokraterna hade dock hoppats på att kunna utnyttja invandrade somalier och andra som billig arbetskraft inom tyngre vård. Men det räknas som okej när socialdemokrater är cyniska och tillslut skapat ett kaos utan dess like, där majoriteten av befolkningen både utnyttjas och lider, och där enorma kulturkrockar, akut brist på välfärdspengar och svåra våldsspiraler slagit ut både hoppet och kärleken. Det är okej om ett beprövat parti som S sänker Titanic.


Gud hjälp oss! Låt masspsykosen ta slut snart.

/ Jonas Karlsson

Det är viktigt att fixa rätt storlek tlll sina barn

Ett inlägg från Birgitta Öz mediala blogg.
https://andliginspiration.wordpress.com/2018/11/03/det-ar-viktigt-att-fixa-ratt-storlek-till-sina-barn/

När andevärlden knackar på

Ett inlägg från Birgitta Öz mediala blogg.
https://andliginspiration.wordpress.com/2018/11/02/nar-andevarlden-knackar-pa-3/