söndag 18 februari 2018

Våldtäkter i Östersund

Upptrappningen av våldtäkter inne i Östersund är tämligen skrämmande. Östersund har haft två större utbrott med våldtäkter, och vid den första vågen skedde det 14 attacker mot kvinnor på 14 dagar. Yngre kvinnor utsattes då för brutala våldtäktsförsök inne i centrala Östersund, och det stod även en polisbil och vakade ett tag, utanför gymmet jag brukar träna på.

Vid den andra våldtäktsvågen, våldtogs två yngre kvinnor för inte så länge sedan, i centrala Östersund. Bland annat på Storgatan. Den lägenhet jag bodde i på Storgatan 55, kring år 2000, ligger numera i en danger zone. Det som var mest träffande för de här två våldtäkterna i centrala Östersund, var att Östersundsposten tonade ner det hela till små notiser. Sedan fanns det signalement på förövarna, som visade att de talade på främmande språk och var mörkhyade. Men en de mest ihärdiga förespråkarna för mångkultur - som jobbar på Östersundsposten - föreslog då att förövarna kunde vara solbrända svenskar.

I min vänskapskrets, så har en tjejkompis blivit våldtagen inne i Östersund. Hon är dock död nu. En annan tjejkompis blev utsatt för ett försök till gruppvåldtäkt inne i Badhusparken, och en tredje kvinnlig vän, har en dotter som blev våldtagen inne i Östersund.

Hur ska man kunna få stopp på det här hemska, om man blundar för verkligheten på det här sättet? Det går trögt att få ut signalement på förövarna. Det går trögt att få till några egentliga straff för våldtäkter. Utvisningar sker nästan aldrig. Således har svenskarna nu målat in sig i ett hörn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar